(4-2)
با توجه به مطالب گفته شده جهت ساختار یافتن هر چه بهتر مصاحبهها میتوان از پرسشنامهای که چارچوب کلی آن در شکل 4‑1 آمده است برای هر بخش استفاده نمود.
کد نیازمندی
نیازمندی یا حداقل استاندارد
وضعیت اجرایی نیازمندی
توضیحات
. . .
. . .
کاملا رعایت میشود.
. . .
بصورت نامنظم رعایت میشود.
تا حدودی رعایت میشود.
کم و بیش رعایت میشود.
اصلا رعایت نمیشود.
شکل 4‑1: نمونه پرسش نامه طراحی شده
در این پرسشنامه، ستون اول نشان دهنده کد نیازمندی استخراج شده است که بر اساس نماد گروه کارشناسی مورد مصاحبه کدینگ و شماره گزاری شده است. با این روش به راحتی میتوان هر نیازمندی را با یک کد منحصربهفرد نام گذاری و به راحتی شناسایی نمود. ستون دوم، نیازمندی یا حداقل استاندارد استخراج شده را نشان میدهد. در ستون سوم وضعیت اجرایی نیازمندی مربوطه در واحد مشخص میشود. در این مصاحبهها سعی شده است برای هر نیازمندی جهت استخراج موشکافانه عارضهها و ارائه طرحهای پیشنهادی برای آنها، بحثهایی با مصاحبه شونده صورت گیرد. این توضیحات در ستون چهارم به صورت خلاصه آورده میشود.
اجرای مصاحبهها
همانطور که قبلا گفته شد در این پژوهش جهت جمع آوری اطلاعات از مصاحبههای نیمه ساختاریافته استفاده شده است. با طراحی پرسشنامهای که در بخش قبل توضیح داده شد این مصاحبهها میتواند شکل ساختار یافتهتری به خود بگیرد و مصاحبه را به سمت هدف مورد نظر بهتر هدایت کند.
با توجه به تقسیم بندی نیازمندیها، برای هر بخش پرسشنامهای مجزا طراحی شده که توسط مدیران و کارشناسان آن بخش تکمیل میشد. در ابتدای هر مصاحبه توضیحاتی در مورد مدل پیشنهادی بیان شده و سپس هر بند از نیازمندیها به صورت شفاف ذکر گردیده و از مصاحبه شونده درخواست میشد در مورد آن توضیحاتی ارائه نماید. مدت زمان اجرای مصاحبه برای هر گروه کارشناسی به تفکیک افراد در جدول 4‑3 آورده شده است. در این جدول سابقهی اجرایی هر مصاحبه شونده در شرکت و همچنین در پستهای مشابه خارج از شرکت آورده شده است.
جدول 4‑3: زمان اجرای مصاحبه برای هر کدام از گروههای مورد مطالعه
گروه مورد مطالعه
سمت مصاحبه شونده